Perelni még karácsonykor is lehet

Az ünnepi időszak rohanása közepette elkerülhetetlenek a kisebb nagyobb összetűzések, azonban az Amerikai Egyesült Államokban a bírósági ügyeknek is nagy keletje van az ünnepek alatt.

Mariah Carey idén sem maradt ki „All I Want for Christmas Is You” című száma miatt, ami már harminc éve generálja a pereket és kergeti őrületbe a plázák dolgozóit. A felperes, aki azt állítja, hogy az énekesnő tőle lopta el a népszerű karácsonyi számot, már tavaly is a bíróságon próbálkozott, ám akkor ejtette az ügyet.

Az Ohio állambeli Oakwood külvárosában egy helyi lakó, Jessica Myers csapott össze a helyi önkormányzattal, miután a nő eddig minden évben a járda fölé benyúló ágakra helyezte ki világítását, azonban úgy fest, ennek csak a helyi gyerekek örültek.

Idén ugyanis az önkormányzat úgy döntött, hogy a közutakat szabadon kell hagyni. Myers azonban lázadó típus, így ezt nem tette meg, amiben legalább részben igaza is volt, hiszen a járda nem része a közútnak. Az eredmény egy méretes büntetés lett a városvezetés részéről. Az ügyben azonban indult egy Change.org petíció, amelyet eddig mintegy háromezren írtak alá, a törvény félreértelmezésére hívja fel a figyelmet, és azt követeli, hogy a városvezetés kérjen bocsánatot a nőtől.

A karácsonyi világításnál maradva ünnepi szabadalmi vitát folytat két cég is, miután a Lite-Netic nevű texasi cég beperelte nebraskai vetélytársát, a Holiday Bright Lights-ot amiért állítása szerint utóbbi ellopta mágneses díszfény szabadalmukat.

Miamiban Télapó Elvarázsolt Erdeje (SEF), egy ünnepi témájú attrakció pert indított a Karácsonyi Csodaország (CW) nevű riválisa ellen, ugyanis az előbbi három évvel ezelőttig a „világ legnagyobb ünnepi parkjának” nevezte magát, és minden évben a floridai főváros központjában karneváli hintákkal, akrobatákkal és egyéb varázslatokkal tartott rendezvényt egy parkolóban. Idén azonban lejárt a bérleti szerződésük, és annak megújítása előtt a CW gyorsan lecsapott a helyszínre, és a vádirat szerint még a legnagyobb attrakció címét is ellopta.

Ezek alapján idén is lesz dolga az ügyvédeknek és a bíráknak az ünnepek alatt.

Elolvasom a cikket