Így hat a fehér szín az érzéseinkre, kedvünkre és viselkedésünkre

Friss, kellemes, tiszta, vagy üres, hideg szín is lehet a fehér, és amit érzünk, vagy gondolunk róla. A színek meghatározzák a lelkiállapotunkat, közvetítenek a személyes kapcsolatainkban, és az üzleti életre is hatással vannak. A kedvenc, általunk gyakran hordott színek, és azok a színek, amelyekkel szívesen vesszük körül magunkat, több mindent elárulnak rólunk. Meg kell tanulnunk megérteni a színek által kiváltott reakcióinkat ahhoz, hogy a színeket a céljaink szerint használhassuk őket – írja a Bien.

1/3 A fehér a feng shui-ban

A fehér optikailag nagyít, tágítja a teret, kiemel, és a fehérhez minden szín illik, mellette mindegyik szín lágyabbnak, könnyedebbnek hat.

A feng shui-ban a fehér rendkívül erőteljes színnek számít, amely a harmóniateremtéshez elengedhetetlen. A fehéret a fém színének tartják, amelyhez tökéletesen passzolnak a fa és üveg tárgyak, illetve az egyensúly megteremtéséhez némi fekete.

A nyugodt, békés hangulathoz érdemes ezüsttel vagy arannyal együtt használni, ezáltal fölöttébb elegánssá is varázsolhatjuk az enteriőrt.

A fehér szín jól illik konyhába, nappaliba, fürdőszobába és hálószobába is. Érdemes fehér virágokkal feldobni azokat a helyiségeket, ahol a fehér a domináns, ez otthonosabbá teszi a kissé ridegnek, üresnek ható fehéret.

2/3 A fehér a marketingben

A színek nemcsak a hangulatunkat határozzák meg, de a vásárlási kedvünket és a döntéseinket is. Az emberek 85 százaléka a csomagolás színe alapján dönt, és 93 százalékban számít az áru kinézete, amikor meghozzuk a döntéseinket.

A márkák egyik legelemibb jellegzetessége a színvilág, amely segíti az adott brand felismerését. Az ízlésesen berendezett üzlet, a színvilágában hozzánk közelálló webshop kinézete alapján alkotunk véleményt. A tökéletességet és a tisztaságot szimbolizálja a legtöbb logóban a fehér, és feketével kombinálva használják a legtöbbet.

3/3 A gyógyító fehér

A fehér színben egyensúlyban van a többi szín, ezért tartják a leghűvösebb színnek, amely azonban reményt és békességet hoz, ez a lelki megmentő. A túl sok fehér használata ürességet és frusztrációt okozhat (ezért sem ajánlatos fehérre festeni a gyerekszobát).

A fehér fény a gyógyításban univerzális hatással bír, ezáltal használható a gyulladások csökkentésére, a belső szerveink működésének serkentésére.

A természetben megtalálható, szilícium tartalmú, fehér színű hegyi kristályt több ezer éve használják gyógyításra.

Lunáris szín, a női princípium szűzi jellegére utal. A keresztény hagyományban örömöt és vigasságot hordoz, az isteni szentséghez tartozó szín, és a feltámadás színe is. Más színekkel kombinálva különösen jótékony hatású. Ha valaki lefagy, vagy nehéz megnyílnia, érdemes fehér színt használni, hogy felfrissülhessen a többi szín, és jobb hangulatba kerüljünk.

Elolvasom a cikket