Katalin hercegné királynőket megszégyenítő szettben ragyogott karácsonykor

A királyi család már generációk óta a sandringhami birtokon ünnepli a karácsonyt. Az pedig szintén hagyománnyá vált, hogy karácsony reggelén a közeli Szent Mária Magdolna templomban mennek szentmisére. Így tettek idén is, Katalin hercegné pedig mindenkit túlragyogott csodaszép ünnepi szettjében.

Katalin általában az ünnep jellegzetes színeiben – a piros és a zöld különböző árnyalataiban – szokott megjelenni a karácsonyi szentmisén, azonban most a kékre esett a választása. Egy elegáns, övvel díszített kabátot viselt, amelyhez garbós felsőt, rakott szoknyát és magassarkú csizmát húzott. A letisztult outfitet egy zafírral és gyémántokkal kirakott fülbevalóval koronázta meg. Az összhatás szerintünk álomszépre sikerült!

Károly király ragaszkodik Erzsébet királynő karácsonyi hagyományaihoz

A People magazin úgy tudja, Károly király igyekszik fenntartani édesanyja szeretett hagyományait. Ennek alapján pedig az idei karácsony is a korábbi évekhez hasonlóan telik a királyi család számára. Eszerint december 24-én, az ünnepi vacsora előtt adták át egymásnak a karácsonyi ajándékokat. Ilyenkor általában nem adnak egymásnak drága dolgokat, inkább valami saját kezűleg készített aprósággal vagy valami vicces ajándékkal szokták egymást meglepni. Vilmos herceg például korábban egy papucsot ajándékozott a királynőnek, amin nagyanyja arcképe volt látható.

Érdekesség, hogy az ajándékozást követő ünnepi vacsorán a gyerekek nem vehetnek részt. Ez idő alatt rájuk nevelők vigyáznak, egészen addig, amíg elég idősek nem lesznek ahhoz, hogy megfelelően viselkedjenek az asztalnál.

A december 25-i szentmisét követően egy karácsonyi családi ebéd következik, ahol hagyományosan minden évben pulykasültet és burgonyát szolgálnak fel áfonyával és szószokkal, valamint karácsonyi pudingot. Az ebéd után a következő napirendi pont az uralkodó televíziós beszédének meghallgatása, ami minden évben 15:00-kor kerül adásba. December 26-án pedig a férfiak kora reggel kelnek, és vadászatra indulnak. A hölgyek természetesen távol maradnak, de a délelőtti vadászat utáni ebéd már közös.

Elolvasom a cikket