Rengetegen lubickoltak a fagyos Petörke-tóban, csontig hatolt a hideg + VIDEÓ

A mezőny zömét rutinos, visszatérő indulók alkották, páran egyedi stratégiával kísérleteztek, olyanok is jöttek, akik először merültek, s Mester Balázs polgármester is részt vett a karácsonyi fürdőzésben.

– A naptejet elfelejtettem, de egy jó szilvát azért hoztam – mondta egy középkorú férfi és barátait máris egy-egy kupica pálinkával kínálta. A helyi és kaposvári fürdőzőkön kívül a környékbeli falvakból is ellátogattak a Petörke-tóhoz. A szervezők ügyeltek a részletekre: a parton tüzet raktak, s a kínált meleg teát, forralt bort értékelték a résztvevők. Geréb Endre harmadik alkalommal vállalkozott a karácsonyi merülésre, szerinte olyan kalandról van szó, amit véletlenül sem szabad kihagyni.

– Először hideg a víz, ám tavaly is többször merültem – jegyezte meg. – Az időjárás most fantasztikus, nyilván egy-két percet töltök a tóban, nagyon várom a rajtot.

Geréb Janka először vett részt a programban, a vendégsereg zöme visszatérő volt. A 21 éves Zsákai Soma is lelkesen készült az erőpróbára, akárcsak Horváth Gábor, aki 2023-ban jubilált, ötödik alkalommal jött a hagyományos bárudvarnoki összejövetelre.

Az orci Tóth Attila szerint a rendezvény vonzereje, hogy a fürdőzők évről évre találkoznak és előre borítékolható a vidámság. Az se mellékes, ha csak pár órára, de a résztvevők kiszakadnak az ünnepi rohanásból és pihennek, szórakoznak.

– Csontig hatolt a hideg, de jól vagyok – mondta. – Kiváló a hangulat, szerintem ahogy sokan mások, úgy jövőre én is szeretnék majd merülni karácsonykor Bárdudvarnokon.

Mester Balázs polgármester is részt vett a karácsonyi fürdőzésben, melyre több mint 70-en jelentkeztek. Azt mondta: olyan hagyományt teremtettek, amit a következő időszakban is feltétlenül folytatni kívánnak.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket