Szexkereskedelemben bűnös a legnagyobb pornóoldal

Bűnösnek vallotta magát szexkereskedelemben a Pornhub anyacége, ez szexuális kizsákmányolási célból megvalósított emberkereskedelmet jelent. Az Aylo bevallotta, hogy a pornóoldalain valóban pénzt keresett olyan szexvideókból, amelyeken szexkereskedelem áldozatai szerepeltek – írja az Origo.hu.

A vállalatnak alapvetően 1,8 millió dolláros, olyan 623 millió forintos bírságot kell fizetnie, ezen túlmenően kártérítéssel tartozik az összes áldozat számára, továbbá három éven keresztül független féllel auditáltathatja a tartalomszűrési folyamatait. Nem világos, hogy az áldozatok milyen összegű kártérítésekre számíthatnak.

Az USA szövetségi kormánya által indított per középpontjában az egykori GirlsDoPorn vállalkozás tartalmai állnak, ezek 2009-től kezdve voltak elérhetőek az Aylo (korábban MindGeek) pornóoldalain, többek közt a PornHubon. A tartalombeszállító partnerről kiderült, hogy az évek során több tucat nőt kényszerített pornózásra, ezért 2019-ben vádat is emeltek a tulajdonosai és a dolgozói ellen.

Elolvasom a cikket