Vlagyimir Putyin meghívta Oroszországba az indiai kormányfőt

“Örömmel látjuk barátunkat, Modi miniszterelnök urat Oroszországban. Minden aktuális kérdést meg fogunk tudni vitatni, beszélni fogunk az orosz-indiai kapcsolatok fejlődési kilátásairól. Nagyon sok tennivalónk van. Kérem, tolmácsolja neki jókívánságaimat” – mondta az elnök.

Az államfő azt is megjegyezte, hogy India jövőre nehéz belpolitikai naptárral néz szembe. Különösen az általános parlamenti választásokról van szó.

“Sok sikert kívánunk indiai barátainknak. reméljük, hogy bármilyenek is lesznek a politikai erőviszonyok, az országaink és népeink közötti hagyományos baráti kapcsolatok megmaradnak” – tette hozzá.

A két fél egyebek mellett az ukrajnai konfliktust is érintette. Putyin elmondta, hogy Narendra Modi igyekszik mindent megtenni a kérdés békés rendezése érdekében. Az elnök megígérte, hogy tájékoztatja az indiai külügyminisztert a helyzetről.

Jaishankar a maga részéről Modi üdvözletét és levelét adta át Putyinnak, és tájékoztatta őt a miniszterelnök azon szándékáról, hogy 2024-ben Oroszországba látogat. A miniszter hangsúlyozta, hogy Moszkva és Újdelhi olyan időpontot fog választani a látogatásra, amely “mindkét félnek megfelel a politikai naptár szempontjából”.

Elolvasom a cikket