A volt ukrán miniszterelnök keményen bírálta Zelenszkij katonapolitikáját

Timosenko 2005-ben, a „narancsos forradalom” után lett Ukrajna első női miniszterelnöke. Jelenleg az ellenzéki Haza (Batykivscsina) pártot vezeti, amely 24 mandátummal rendelkezik a Verhovna Radában.

„Igen, ma mindannyian a győzelemért, Ukrajnáért, a területi integritás mellet vagyunk” – mondta a közösségi médiában közzétett videóbeszédében, hozzátéve: „de frontálisan, ahogy ez a csata ma zajlik, nagyon nehéz lesz Ukrajnának hosszú távú, elhúzódó háborút vívnia Ezért arra kérem az elnököt: ajánljon fel az országnak egy B-tervet a győzelmünkhöz”.

A volt miniszterelnök kitért Zelenszkij javaslatára is, amely kiterjesztené a mozgósítást a fiatalokra, az idősekre, valamint a fogyatékkal élőkre is 500 ezer új katona hadrendbe állításának reményében.

„Nem oldja meg a problémát, hatástalan és alkotmányellenes” – mondta Timosenko, megjegyezve, hogy pártja ellene fog szavazni. Szerinte ahelyett, hogy a 25 évesekre is kiterjesztenék a sorozást, Kijevnek inkább a rendőröket kellene a frontra küldenie.

Elolvasom a cikket