Az USA stratégiát váltott, már folynak a tárgyalások a területek átadásáról

Biden és az európai tisztviselők lassan áthelyezik figyelmüket Ukrajna támogatásáról, hogy javítsák pozícióját a háború befejezéséről szóló esetleges tárgyalásokon. Az ilyen tárgyalások valószínűleg Ukrajna egyes részeinek átadását jelentenék Oroszországnak – írta az újság.

A védelem irányába történő stratégiai elmozdulás egyik fő célja, hogy megerősítse Kijev pozícióját a jövőbeni tárgyalásokon – mondta a Politiconak Biden egyik kormányzati tisztviselője.

„Ez volt az elméletünk az egész ügy során – az egyetlen módja annak, hogy ez a háború végső soron tárgyalások útján érjen véget. Azt akarjuk, hogy Ukrajna a lehető legerősebb pozícióval rendelkezzen, amikor erre sor kerül” – mondta.

„Ezek a megbeszélések megkezdődtek, de a kormányzat nem hátrálhat meg nyilvánosan, mert ez politikai kockázatot jelent” Biden számára – mondta viszont egy jól értesült forrás az amerikai kongresszusban – írta a kiadvány.

„Ukrajnának kétségbeesetten szüksége van egy végjátékra. Amerikai és európai tisztviselők állítólag felvetették ukrán kollégáiknak a lehetséges béketárgyalások kérdését” – írták az elemzők.

Elolvasom a cikket