Csodájára járnak a nádasdladányi madárfarmnak

A portál szerint tíz évvel ezelőtt, egy este Dóri férje sérült papagájjal tért haza, akit aztán a házaspár megmentett és nagy szeretetben nevelt – ezzel kezdődött minden. Hamarosan madárfarmot nyitottak a mentett állatok számára. A madaraik között megtalálhatók gyöngytyúkok, kacsák, libák, tyúkok, kakasok, mellettük pedig csaknem húsz beszélő papagáj és ausztrál emuk is helyet kaptak.

„A kisfiunk már a hasamban is a papagájok rikácsolását hallgatta, ő ebbe született és nagyon élvezi” – mondta a lapnak.

A Ripost szerint az állatok nagyon jó helyen vannak Dóriéknál: télen fűtött védőházban alszanak, nyáron pedig átélhetik a „madár-wellnesst”, hiszen rendszeresen fürdetik és hűtik őket. A család hosszabb távú tervei között szerepel egy látogatóközpont létrehozása, mellyel a városi gyerekek is megismerhetnék, milyen az élet és az állattartás vidéken. Ebből a célból Dóri létrehozott egy Facebook-oldalt is, ahol ismeretterjesztő, szórakoztató videókkal mutatja be a mindennapjaikat.

„Sokan úgy gondolják, én vagyok a magyar madársuttogó, hiszen a legvadabbnak tűnő jószágokat is képes vagyok megszelídíteni” – jegyezte meg Dóri, majd megmutatta a riporternek a nemrég kikelt emujukat.

Elolvasom a cikket