Ezért érdemes fokhagymát tenni a párnánk alá

Köztudott, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztása segít a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az anyagcsere-rendellenességek, vagy a cukorbetegség megelőzésében. Ugyanakkor kiválóan alkalmas fertőzések kezelésére, gyulladáscsökkentésre, jót tesz a vérkeringésnek is és csökkenti a koleszterinszintet. De miért érdemes a párnánk alá tenni, ahogy a mindmegette.hu ajánlja?

Orrdugulással, orrfolyással járó betegségek esetén a portál szerint érdemes néhány gerezd fokhagymát a párnánk alá tenni, mivel a hagymában található allicin vegyület feloldja a nyákot. Éppen ezért érdemes gőzölni is vele, ebben az esetben 3-5 gerezd zúzott fokhagymára lesz szükségünk egy tál vízhez.

Érdemes megjegyezni, hogy a fokhagyma antibakteriális hatása révén segíthet gyorsabban kikecmeregni a megfázásból vagy az influenzából.

Egyébként a fokhagymát régen is használták álmatlanság ellen. Állítólag az illata megkönnyíti az alvást. Ugyanakkor van még egy hasznos tulajdonsága: a pókok, szúnyogok ki nem állhatják, ezért segíthet távol tartani a vérszívókat, ha az ágyunk mellé teszünk belőle egy keveset.

Elolvasom a cikket