Orbánt vagy Gyurcsányt támogatja?

2023. december 28. csütörtök. 14:49
Frissítve: 2023. december 28. 15:0

Elég komoly slamasztikában lehet az aHang és az Egységes Diákfront, amelyek közösen gyűjtik a nemzeti konzultáció üres és áthúzott kérdőíveit. Január végéig egy milliót akarnak összeszedni, ám december végén alig több, mint százezer van a polcaikon. Gyorsan segítségül hívták az ATV-t, hogy kampányoljon már nekik egy kicsit, ellenkező esetben csúfosan lebőgnek. Szerintem a lebőgés így is, úgy is borítékolható, de ha az ATV-nek borsot kell törnie a kormány orra alá, akkor arra szemlátomást szívesen vállalkozik. Érdemi információ ugyanis nem nagyon szorult a mintegy négyperces beszélgetésbe.

Ebben Szalóki Viktor, az aHang szóvivője elmondta, aki egyetért azzal, hogy demagóg, propagandakérdések helyett valódi fontos társadalmi kérdésekben nyilvánuljanak meg a magyarok, azok vigyék el a gyűjtőpontokra a kérdőíveiket. Ahol aztán majd azokra a rendkívül fontos társadalmi kérdésekre is lehet válaszolni, mint az oktatás, az egészségügy vagy a szociális ügyek. Amelyekről, ugye, eddig alig esett szó a nyilvánosságban, csak éppen a csapból is ezek a témák folytak.

Érdekességképpen említem, hogy amint közelednek a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások, a baloldal és külföldi támogatói gőzerővel megkezdték a választói adatbázisok építését. Erre utal a nemrég zárult úgynevezett 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás, amely banális kérdéseket, unalomig ismételt követeléseket tartalmazott, ráadásul közjogi értelemben semmilyen jelentősége nem volt. Az egyetlen valós cél nyilvánvalóan az volt, hogy 16 éves kortól begyűjtsék a szavazáson részt vevők személyes adatait.

Csak érzékeltetésül idehozok két banális kérdést, amiről le lehet mérni, milyen fajsúlyú „kutatómunkát” végeztek e nagyszerű baloldali aktivisták. Egy kérdés: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány állítson fel az oktatás teljes egészéért illetékes, felelős és önálló oktatási minisztériumot?” Látnivaló, hogy az OPNI bezárása meghozta a következményét, szemlátomást erőteljesen kezelésre szoruló honfitársak még közéleti munkát is végezhetnek.

Az, hogy számukra az ukrán háború pénzelése, a szomszédba fegyverek szállítása demagóg kérdés, miközben Brüsszel a Magyarországnak járó pénzeket nem adja ide, hanem Zelenszkijnek postázná, az nekik demagógia. Hasonló az is, hogy annak ellenére be akarják erőszakolni Magyarországra a migránsokat, hogy erről már korábban Brüsszelben megállapodtak, miszerint szó sem lehet migránsgettók kialakításáról, legfeljebb önkéntes alapon. Az LMBTQ-export ránk erőltetéséről már nem is akarok szólni, mert szerintük ez is olcsó propaganda. Az, hogy a bőrünkre megy, hogy a magyarság kipusztulásához vezethet, az nekik mellékes körülmény.

De miért vagyunk ezen meglepve, hiszen – bár Szalóki Viktor az adásban tagadta – a tények azt támasztják alá, hogy aki támadja a nemzeti konzultációt, azt Brüsszel és a Soros Alapítvány fizeti.

Emlékezetes, a 2021-es baloldali előválasztást is az ahang.hu portál és annak működtetője, a Magyar Hang Nonprofit Kft. bonyolította le, és már akkor megjelent a Magyar Nemzetben, hogy a cég ügyvezetője Varga Máté, aki egyben a Soros által finanszírozott Civil Kollégium Alapítványnak az igazgatója.

Ennyire vehető tehát hitelesnek az aHang szóvivőjének és az ATV Egyenes beszédének közös produkciója. Ennyire akarják rábeszélni a magyar nézőket, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban, mert azzal Orbán Viktor tárgyalási pozícióit, azaz a magyarok érdekeit szolgálják. Ennyire, tehát semennyire.

Nekik az a céljuk, hogy Brüsszel és a Soros-hálózat számára minél erőteljesebb pozíciókat építsenek ki, hogy az alkalmas pillanatban megbuktassák a magyar kormányt.

Szerencsére az eddigi akcióik kudarcai jól mutatják, hogy a legújabb próbálkozásuknak mi lesz az eredménye. A lényeget tekintve egy nagy nulla, bár sajnos néhány többletadattal gazdagodik majd az adatbázisuk.

Mindenki ennek ismeretében határozzon tehát a nemzeti konzultáción való részvételről.

Döntse el, Orbánt vagy Gyurcsányt támogatja.

A szerző szerkesztő

Elolvasom a cikket