Bukhat az új Aquaman

Az amerikai mozikban a tehetséges fiatal színész, Timothée Chalamet főszereplésével készült Wonkát már egy héttel az Aquaman és az elveszett királyság előtt, pontosabban december 15-én bemutatták, míg utóbbit december 22-én, és mivel a csokoládégyáros Willy Wonka története az ünnepekhez is rendkívül jól passzol, az Aquaman folytatásának esélye sem volt arra, hogy lenyomja.

Arthur Curry legújabb kalandja így nem is hozta azt, amit elvártak volna tőle, hiszen csupán egyetlen szuperhősös film volt idén, amely gyengébben teljesített a kezdeti napokban: a Kék bogár. A gyenge kezdést pedig az is bizonyítja, hogy az első rész a nyitónapján hozott annyit, mint amennyit a második etap három nap alatt tudott, holott az első rész nyitánya sem volt igazán erős.

A tengerentúli mozikban ugyan a Willy Wonka fiatalkorát bemutató fantasy-musical sem alkotott nagyot a kasszáknál, karácsony második napján mégis lenyomta a James Wan által rendezett Aquamant, amelyet még az igazán menő és szuperszexi Jason Momoa sem tudott megmenteni. Az IGN Hungary szerint a Wonka ráadásul nem kevesebb mint 8,9 millió dollárt, vagyis 3,1 milliárd forintot termelt december 26-án, míg a DCEU szuperprodukciója csak 8,3 millió dollárt, vagyis 2,8 milliárd forintot.

Elolvasom a cikket