Idegenek építették az egyiptomi nagy piramist? Itt a bizonyíték, hogy nem

Korábban már több portál is megírta, köztük a brit Express is, hogy felmérést végeztek, amelyben arra is kíváncsiak voltak, hogy az emberek szerint kik építették a piramisokat. Aztán publikálták az eredményeket, amelyből kiderül, hogy a felnőtt lakosság 10 százaléka hiheti azt, hogy a piramisokat az idegenek építették. A kutatás amúgy még érdekesebb dolgokra is rákérdezett, például az időutazásra, és ez is meglepő eredményeket hozott – írta a promotions.hu.

A History Extra most egy nagyobb cikkben, Joyce Tyldesley professzorral, a Liverpooli Egyetem oktatójával beszélgetve gyűjtötte össze azokat a bizonyítékokat, amelyek ezt cáfolják, és a melyeket kevesen ismernek. A cikk kitér arra is, hogy honnan eredhet a a földönkívüliek építette egyiptomi piramisok teóriája, milyen kultikus művek járultak hozzá ahhoz, hogy az elmélet széles körben is komoly gyökeret eresszen.

Már az elején leszögezik, hogy piramisok sírként szolgálhattak a fáraóknak, illetve egyfajta segédeszközként ahhoz, hogy átkeljenek a túlvilágra. A piramisok alakja is ezt a szemlélteti szimbolikusan, vagyis az égbe vezető utat. Az idegenek beavatkozása az építkezésbe meglehetősen új idea az építmények kapcsán, hiszen a 19. század vége felé kezd el teret hódítani, elsősorban H. G. Wells A világok harca című műve után.

A könyvet 1898-ban adták ki.

Azt pedig Garrett P. Serviss amerikai csillagász ugyanebben az évben kiadott művében jegyzi meg, hogy a piramisok és a Szfinx marsi eredetű lehet. Amúgy utóbbi mű keletkezésére erősen hatott Wells alkotása. Ez a gondolat pedig erősen megragadt az emberek fantáziájában. Majd jött 1968, és Erich von Däniken műve, Az istenek szekerei, amely arról szól, hogy a földönkívüliek hogyan hatottak az emberiség különböző kultúráira.

A professzor beszél arról, hogy a piramis közelében találtak mészkőbányákat, ahol a piramishoz szükséges anyagot bányászták ki, illetve a munkások táborhelyeinek maradványaira is rábukkantak korábban. Azt is elmondja a szakértő, hogy temetőket is találtak, ahol eltemették azokat, akik az építkezés alatt haltak meg a munkások közül. Miközben az elmúlt ötven évben az építkezés technikáiról is sokat megtudtunk.

A professzor azt is említette, hogy bizony a tudóstársadalom számára is fontos lenne, hogy többet kommunikáljanak az elmúlt időkben elért új eredményekről.

Elolvasom a cikket