Bidenék mindenáron meg akarják állítani Putyint

Mint fogalmaznak: „ez egy éles emlékeztető a világ számára, hogy e pusztító háború közel két éve után Putyin célja továbbra is változatlan, arra törekszik, hogy Ukrajnát eltörölje és népét leigázza – meg kell állítani!”

A támadások állítólag egy szülészeti kórházat, egy bevásárlóközpontot és lakónegyedeket is sújtottak – ártatlan emberek haltak meg, több tucatnyian pedig megsebesültek. Ezzel a brutális támadással szemben Ukrajna bevetette azokat a légvédelmi rendszereket, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei szállítottak az elmúlt évben.

A közlemény szerint ennek a harcnak a tétje messze túlmutat Ukrajnán. Ezek érintik a NATO-szövetség egészét, Európa biztonságát és a transzatlanti kapcsolat jövőjét.

Putyin nem csak Ukrajna elpusztítását kísérelte meg, néhány NATO-szövetségesünket is megfenyegette. Ha megengedjük, hogy a diktátorok durván lecsapjanak Európában, megnő a veszélye annak, hogy az Egyesült Államok közvetlenül bevonódjon a háborúba. Akkor pedig a következmények az egész világra hatással lesznek.

Ezért az Egyesült Államok több mint 50 országból álló koalíciót hozott létre Ukrajna védelmének támogatására. Nem hagyhatjuk cserben szövetségeseinket és partnereinket. Nem hagyhatjuk cserben Ukrajnát” – zárják a közleményt.

Elolvasom a cikket