30 ezer ember szeme láttára öltek meg egy tinédzsert Londonban

A 16 éves Harry Pitmant 23:40-kor sebesítették meg halálosan a népszerű londoni Primrose Hillen, ahol minden évben tömegek gyűlnek össze, hogy megnézzék az éjféli tűzijátékot.

A Met Police gyilkossági nyomozást indított.

„Nem tűnik valóságosnak, folyton azt várom, hogy bejöjjön a bejárati ajtón. A vacsorája még mindig a sütőben van, anya nem tudja rávenni magát, hogy kivegye” – nyilatkozta a MailOnline-nak Harry nővére.

„Remélem, bárki is tette ezt, tudja, hogy nem csak egy életet vett el, hanem egy egész családot és közösséget tett tönkre” – mondta Tayla a lapnak.

Az ünneplők sikoltozva menekültek a helyszínről, miután a tinédzser hirtelen összeesett

A Met Police hétfőn közölte, hogy Harry egy baráti társasággal volt a Primrose Hill kilátó közelében, ahol az újév megünneplésére gyűltek össze. Úgy vélik, Harry itt keveredett vitába egy másik társasággal.

Az egyik szemtanú az Independentnek nyilatkozott: „A dolgok olyan gyorsan történtek, hogy öt perc alatt vagy kevesebb, mint öt perc alatt vége volt. Szörnyű volt. Láttam, hogy valaki öt méterrel arrébb a földre zuhan.”

„Az emberek körülötte sikoltozni kezdtek, és elrohantak. A rendőrség mellett álltunk, ők siettek az áldozathoz, és mindenkit arra utasítottak, hogy maradjon távol. ”

Geoff Grogan nyomozó főfelügyelő, aki a nyomozást vezeti, elmondta, hogy a rendőrség további szemtanúkkal szeretne beszélni, akik jelen voltak a szilveszteri ünnepségen.

„A Primrose Hillen akkoriban nagy volt a forgalom, és úgy vélem, vannak olyan emberek, akik szemtanúi voltak az incidensnek, de még nem beszéltek a rendőrséggel. Létfontosságú, hogy világos képet alkossunk a Harry meggyilkolását megelőző és az azt követő pillanatokról”– mondta.

A rendőrök gyilkosság gyanújával egy 16 éves fiút tartóztattak le.

Elolvasom a cikket