Alig hogy kiengedték a börtönből Gypsy Rose Blanchardot, regisztrált a TikTokra, férjhez ment, és gyereket szeretne

Feltételesen szabadlábra helyezték Gypsy Rose Blanchardot. A ma 32 éves nő 2015-ben rávette barátját, hogy ölje meg az anyját, miután úgy vélte, nincs más módja annak, hogy kiszabaduljon a fizikai és mentális fogságból.

A lány eleinte ő maga is elhitte, hogy beteg, később, az interneten megismerkedve Nicholas Godejohnnal jött rá, hogy kutya baja, és együtt tervezték el a brutális gyilkosságot. Gypsy Blanchard most kiszabadult a börtönből, máris TikTok-fiókot regisztrált, bejelentkezett, és változásra buzdítja követőit.

Az anyja, Dee-Dee Blanchard, 3 hónapos kora óta hazudta betegnek a lányát. Mivel maga is egészségügyi dolgozó volt, így tökéletes tüneteket talált ki és idézett elő, és addig nem állt meg, míg nem talált egy orvost, aki hitt neki. Először alvási apnoéval diagnosztizálták, aztán kromoszómarendellenességet állapítottak meg nála. Néhány évvel később az anya már kerekesszéket is kért Gypsynek, ugyanis állította, hogy a kislány már járni sem tud az izomsorvadása miatt, így vették rá a szűkebb és tágabb környezetüket, hogy anyagilag támogassák őket.

Az ügyvéd szerint az orvosokat Dee Dee többek között azzal tévesztette meg, hogy a lány orvosi papírjai elvesztek a Katrina hurrikánban, és ha egy orvos nem volt együttműködő, újabb után néztek.

Objektum doboz

Időközben kiderült, nem a lány volt beteg, az édesanyának Münchausen-szindrómája volt – fogalmazott az ügyvéd, Michael Stanfield.

Nem tudni, meddig mehetett volna minden a régi kerékvágásban, ha Gypsy nem találkozik Nicholas Godejohnnal (őt első fokon gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték), akivel egymásba szerettek, együtt tervezték az életüket, és együtt találták ki azt is, hogy megölik Dee Dee-t.

Nick annyira szerelmes volt belé, és annyira megszállottja volt, hogy bármit megtett volna a lányért – érvelt Godejohn ügyvédje, Dewayne Perry, és hozzátette ügyfele autista, és manipulálták.

Gypsy Rose most arról beszélt, hogy „meg van áldva” azzal a képességgel, hogy változást teremtsen, és hozzátette, soha nem akart híres lenni. „Nem akartam énekes lenni. Nem akartam színésznő lenni. Olyasvalaki akartam lenni, aki változást hoz” – nyilatkozta a People-nek .

Objektum doboz

Annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem akar a nyilvánosság előtt élni, Gypsy Rose azt nyilatkozta, reméli, hogy a Chillicothe Büntetés-végrehajtási Központ elhagyása után követői bázist építhet, és arról is beszélt, hogy tudja, a gyilkosság, amit elkövettek, nem volt megfelelő döntés, ahogy soha, semmilyen gyilkosság sem az.

„Most az a küldetésem, hogy elfogadjam, amit tettem, és célom, hogy megismertessem az emberekkel a Münchausen-szindrómát és a mentális egészséggel való törődés fontosságát – nyilatkozta, és a TikTokon köszönetet mondott.

„Végre szabad vagyok, küldök is egy kis videót, hogy megköszönjem a támogatásotokat és azt a kedvességet, amit a social mediában kaptam” – kezdte. Hozzátette, hamarosan megjelenik a dokumentumfilm-sorozata Gypsy Rose Blanchard börtönvallomásai címmel, ami arról szól majd, amit az elmúlt 8 évben megtanult.

Gypsy a covidjárvány idején, még a börtönévei alatt ismerkedett meg Ryan Scott Andersonnal, és 2022. július 21-én össze is házasodtak, most már a családalapítást tervezik. „Ő a legegyüttérzőbb és legtürelmesebb ember, akivel valaha találkoztam” – nyilatkozta Gypsy.

Elolvasom a cikket