Kész rémálom, egyre jobban terjed a rüh az Egyesült Királyságban

A megfelelő gyógyszerek hiánya miatt ugrásszerűen megnőtt a rühes esetek száma az Egyesült Királyságban – jelentette a The Guardian nyomán a news.ru. A bőrgyógyászok abszolút rémálomnak nevezték a helyzetet, hozzátéve, hogy az idősotthonokban és a diákszállókon fordul elő a legtöbb eset.

A Guardiannek nyilatkozó bőrgyógyászok szerint a helyzet abszolút rémálommá vált. A rüh terjedése az idősotthonokban, az egyetemi kollégiumokban és más közösségi létesítményekben komoly aggodalomra ad okot. Ez sokkal nehezebbé teszi a kezelést. Ha akár egyetlen személyt sem kezelnek ki teljesen, mindenki újra megfertőződhet – áll a cikkben.

Különösen a királyság északi részén kétszer annyi rühes megbetegedés fordult elő, mint általában. A gyógyszerhiány viszont az ukrajnai konfliktus miatt megszakadt logisztikai láncok következménye – írja az anyag.

Hollandiában eközben megugrott a tüdőgyulladásos betegségek előfordulása a gyermekek körében. 100 ezer kiskorúra 137 fertőzött beteg jut. A helyzet ilyen irányú alakulásának okait a szakértők még nem azonosították.

Elolvasom a cikket