Robbanás rázta meg a New York három szigetét + VIDEÓ

„Föld alatti robbanás hallatszott a New York-i Roosevelt-szigeten közel a hídhoz. Szemtanúk szerint a robbanás helyi idő szerint reggel 6 óra körül épületek remegését okozta.”

A New York-i tűzoltóság szóvivője azt mondta a kiadványnak, hogy áldozatokról nincs információ. A helyi lakosok elmondták, hogy hangos zajra ébredtek. Ugyanakkor maguk a tűzoltók is érezték, hogy megremeg a föld. Ezután a gáz- és közműszolgáltató munkatársait hívták ki.

A robbanás után a tisztviselők vizsgálják a környéken lévő épületek szerkezetét – jelentette az ABC WABC-TV.

„Manhattan és Queens lakóinak elmondása szerint kisebb robbanások tűntek fel a Main Streetről, a Roosevelt Island-i villamosvonaltól délre, nem sokkal kedd reggel 6 óra előtt” – idézték az NBC New York.

A DailyMail is arról írt, hogy a mentőszolgálat munkatársai rezgésekről számoltak be a Roosevelt-szigeten, Manhattanben és Queensben.

„Nagyon hangos volt” – mondta egy New York-i lakos. – A falak remegtek, és hallani lehetett, ahogy az ablakok zörögnek”. Hozzátette, hogy a robbanás olyan erős volt, „mintha egy teherautó csapódott volna az épületünkbe”.

Objektum doboz

Terrortámadás Amerikában

Hogy véletlen egybeesés, vagy egy jól összehangolt terrortámadásról tudunk-e beszélni, még kérdés, ugyanis mindként ügyet vizsgálják.

A New York állambeli Rochesterben egy szilveszteri koncert előtt történt halálos autóbalesetet belföldi terrorizmusként vizsgálják, miután a gyanúsított állítólag búcsúlevelet és naplót hagyott a szállodai szobájában – közölte egy, a nyomozást ismerő forrás, írta a CNN.

A forrás szerint a gyanúsított családját már ki is hallgatták a nyomozók.

Az FBI közös terrorista munkacsoportja nyomoz, miután két jármű – az egyik gázpalackokkal megrakva – a tömegbe hajtott két embert megölve és öt másikat megsebesítve.

A szórakozók hétfőn 12:50 körül a helyszín előtt egy zebrán sétáltak, amikor egy Ford terepjáró belecsapódott egy Mitsubishi Outlanderbe, amely egy közeli parkolóból indult ki – mondta David Smith rochesteri rendőrfőnök hétfői sajtótájékoztatóján.

Az ütközés erejétől a járművek elgázoltak egy gyalogoscsoportot, akik akkor épp a zebrán keltek át, mondta Smith.

A Mitsubishi két utasa meghalt, a sofőrt pedig kisebb sérülésekkel kórházba szállították. A Ford vezetőjét szintén életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A három gyalogos közül, akiket elütöttek, kórházba szállítottak, egyiküket életveszélyes sérülésekkel – mondta Smith.

Elolvasom a cikket