Tragédia történt az Egyes-kőnél

Végzetes baleset történt a Keleti-Kárpátokban, a romániai Hagymás-hegységben pénteken. A Balánbányai Hegyimentőket délután fél négykor riasztották a helyszínre, akik számára nagy segítség volt, hogy az ott tartózkodó turisták fényképeket készítettek, így könnyebben fel tudták mérni a terepviszonyokat – olvasható a tenyek.hu oldalán.

A Székelyhon beszámolója szerint az áldozat egy 31 éves sepsiszentgyörgyi férfi, aki nem a kijelölt útvonalon indult el az Egyes-kő csúcsának irányába, hanem letért arról, és egy mellékcsúcs gerincén kapaszkodott fel.

Minden bizonnyal megcsúszott az egyik peremen, és előbb húsz métert zuhant, majd egy törmelékes lejtőről újabb harminc méter sodródott le, végül egy szakadék felett landolt.

A kiérző mentőcsapat megállapította, hogy a turistának nem volt megfelelő felszerelése sem. Azonnal látták, hogy a férfinek esélye sem volt túlélni az esést, ugyanis több halálos sérülést is szenvedett.

Az önkéntes hegyimentőkön kívül idővel a rendőrség és a csendőrség munkatársai is kivonultak az esethez. A holttestet végül kiemelték, majd leszállították a hegyről, az egész művelet 5 óra 23 percet vett igénybe.

A Balánbányai Hegyimentők részvétüket fejezték ki az áldozat családja felé, és egyúttal figyelmeztettek mindenkit, hogy semmiképpen se vágjanak neki télen az ikonikus Egyes-kő meghódításának.

Elolvasom a cikket