Településfejlesztési projekt indult Ajkán

MH/MTI
2024. január 4. csütörtök. 18:39

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a projektnyitó ünnepségen hangsúlyozta: az Élhető városhoz hasonló beruházások célja az, hogy Magyarország az unió legélhetőbb országai közé tartozzon.

Azt mondta, a város az elmúlt időszakban számos területen nagyot lépett előre. Nagyipari hagyományai révén visszanyeri a helyét a nemzetgazdaságban és elnyeri méltó helyét a turisztikai térképen is – fűzte hozzá.

Fontos lépésnek nevezte, hogy a közelmúltban megérkezett a 2021-2027-es uniós pénzügyi időszak első részlete, így a beruházások folytatódhatnak, illetve újak kezdődhetnek.

A 2014-2020-as uniós ciklust vizsgálva Magyarország az első három legsikeresebb ország egyike a forrás felhasználását illetően – húzta alá.

Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület) polgármester elmondta: elkészült a Városligeti-tó új hídja a korábbi fahíd helyén 55 millió forintból. Ezenkívül zajlik az „Élhető város” projekt, amelynek keretében 1,46 milliárd forintból több beruházás valósul meg várhatóan két éven belül.

A projekt részeként kerékpárutat, új közúti hidat építenek, okosvízmérők és okoszebra, komposztáló létesül, zöldterület-fejlesztés történik és megújul a Városliget is, ahol játszóteret és futópályát is építenek.

Elolvasom a cikket