A szakértő most elárulja miért hasznos, ha mindig van önnél egy krumpli

A hatalmas áradásokkal és széllökésekkel teli időjárási körülmények között veszélyes lehet a vezetés, és az utakon való közlekedéskor ügyelni kell a biztonságra. Most az autós szakértők arra biztatnak minden járművezetőt, hogy mindig tartsanak a járművükben egy burgonyát.

Mindig ajánlott a zárt térben és az utakon maradni a zord időjárási körülmények között, de ez nem mindig kivitelezhető, és néha nincs más választásunk, mint beülni az autóba. És hogy biztonságban legyünk, a John Clarke Motor Group szakértői megosztottak néhány praktikus trükköt, amelyekkel megvédhetjük magunkat.

Az első a listájukon az volt, hogy minden sofőr tartson elrejtve egy burgonyát a kocsijában vészhelyzet esetére. És nem, ez nem evésre való!

A szakértők szerint a szélvédő külső felületéhez dörzsölve egy burgonya vágott oldalát, a szélsőséges időjárási körülmények között történő vezetés során sokat számíthat, mivel megakadályozza, hogy a szélvédő a hidegben bepárásodjon.

Nemcsak a szélvédő befagyását akadályozhatja meg télen, hanem esőben való vezetéskor is nagy segítség lehet. A burgonyában lévő keményítő gátként hat az üveg és a levegő között, és segíthet a túl gyakori problémán, hogy a szélvédő bepárásodik, így nehezebben lehet kilátni – idézte a Mirror cikke a szakértők nyilatkozatát.

A szakértők arra is felhívták a járművezetők figyelmét, hogy tartsanak biztonságos távolságot az úton közlekedőktől, ami azt jelenti, hogy heves esőzésidején a szokásos távolság kétszeresét kell tartani az előttünk haladó autótól. Ennek oka, hogy a hirtelen lezúduló eső pánikba ejtheti a járművezetőket, és gyors lassításra készteti őket.

A vészhelyzeti készletet is létfontosságú eszköznek tartották, amelyet mindig az autóban kell tartani, mivel fontos, hogy a megfelelő felszerelés kéznél legyen, hogy biztonságban legyünk, ha az autónk lerobban a vihar közepén.

Amit egy vészhelyzet esetén érdemes az autóban tartani:

  • egy power bank a telefonunkhoz;
  • figyelmeztető háromszög meghibásodás esetén;
  • nem romlandó élelmiszer;
  • ivóvíz;
  • fáklyák;
  • hőtakaró vagy ruházat;
  • magas láthatóságú mellény.

A szakértők még azt tanácsolják, hogy vihar esetén ne használjuk a sebességtartó automatikát, ellenőrizzük indulás előtt fékeinket, lassan vezessünk, és kerüljük a nagy tócsákat.

Elolvasom a cikket