Így hat a kávé az agyunkra

A japán Cukuba Egyetem kutatócsoportja egereken végzett kísérletsorozatot, hogy tanulmányozza a trigonellin – a kávéban, a görögszénában és a japán retekben található anyag – kognitív funkciókra gyakorolt hatásait.

A Pravda beszámolója szerint a kutatás vezetője lenyűgözőnek tartja az eredményeket.

Azok az egerek, amelyeket egy hónapig rendszeresen trigonellinnel tápláltak, jelentős javulást mutattak a memóriájukat és a kognitív teljesítményüket illetően. Az adatok részletes elemzése szerint az anyagnak pozitív hatásai vannak számos, a testünkben zajló fontos biológiai folyamatra.

Ez a felfedezés új perspektívákat nyit meg a kognitív funkciók megőrzése és az agy egészségének javítása terén. A tudósok azonban azt javasolják, hogy ne vigyék túlzásba a reggeli csésze kávét.

Elolvasom a cikket