Ismét Bajnaiékhoz kerülhetnek a magyar választók adatai

2024. január 6. szombat. 12:13

A lap azt állítja, hogy az amerikai dollármilliókból a DatAdat-on keresztül a 2022-es országgyűlési választások idején is jutott pénz a belvárosi aktivista cégének. Tehát Juhász és Bajnaiék együttműködése nem újkeletű.

Ezek után felidézték, online petícióban kér támogatást az előválasztási kezdeményezéséhez Juhász Péter, aki Belváros-Lipótvárosban készül ringbe szállni júniusban a polgármesteri posztért. A petíciós kampánynak azonban a Magyar Nemzet szerint lehet más célja is, ugyanis az aláírásgyűjtő felületen található adatkezelő és feldolgozó cégek között feltűnik a DatAdat OÜ, amely a baloldal külföldi finanszírozási botrányából ismert DatAdat csoport egyik tagja.

Emlékezetes, hogy a 2022-es országgyűlési választások után kiderült, hogy több millió dollár érkezett az Egyesült Államokból a baloldalhoz a kampányidőszakban, sőt még jóval a választások után is.

A botrány kirobbanását követően indult titkosszolgálati vizsgálat a Nemzeti Információs Központ nyilvánosságra hozott jelentése szerint megállapította, hogy az Action for Democracy nevű Amerikában bejegyzett szervezettől a hazai baloldalnak továbbított hárommilliárd forint jelentős része – csaknem kétmilliárd forint a DatAdat csoporthoz került.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Elolvasom a cikket