Kiderült, hogy miért tűnt el teljesen az amerikai védelmi miniszter

Lloyd Austin védelmi minisztert az év eleje óta kórházban ápolják, helyettese jár el a nevében – közölte pénteken Pat Ryder vezérőrnagy, a Pentagon szóvivője az Orosz Hírek szerint. A tárcavezető hétfőn került be a Walter Reed Army Medical Centerbe, Ryder leírása szerint „egy nemrégiben elvégzett elektív orvosi beavatkozást követő komplikációk” miatt.

A 70 éves nyugalmazott tábornok „jól lábadozik, és várhatóan ma már teljes mértékben visszatérhet a szolgálatba” – tette hozzá Ryder.

A Pentagon nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen „beavatkozáson” esett át Austin, vagy hogy milyen komplikációk léptek fel. Ryder a MIlitary Timesnak elmondta, hogy a döntés Austin kórházi tartózkodásának titokban tartásáról „a magánélet védelmének figyelembevételével” és a „változó helyzet” miatt született.

Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettes „készen állt arra, hogy szükség esetén a miniszter helyett eljárjon és gyakorolja a miniszter hatáskörét”, és valójában „a minisztérium néhány rutinügyét is elvégezte az ő nevében” – mondta Ryder az újságíróknak.

A titoktartás „szöges ellentétben” állt azzal, ahogyan a tengerészgyalogság kezelte a parancsnok októberi szívrohamát – jegyezte meg a Military Times. Az USMC már másnap e-mailt küldött a riportereknek, amelyben tudatta velük, hogy Eric Smith tábornok túlélte és felépült.

Elolvasom a cikket