Merényletsorozatra készül az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetői arra kérik a szimpatizánsaikat, hogy keresztény és zsidó emberek, létesítmények ellen kövessenek el véres merényleteket. Az iszlamisták által használt propagandacsatornákon keresztül közzétett hangüzenetben kifejezetten megemlítették Európát és az USA-t – közölte a Ripost.

Az elmúlt napokban megjelent hírek arra engednek következtetni, hogy az Iszlám Állam dzsihadistái nem tétlenkednek. Osztrák sajtóértesülések szerint karácsonyra terveztek támadást a bécsi Szent István-székesegyház és a kölni dóm ellen. A hírszerzés szerint az Iszlám Állam afgán ágához tartozó brigád még légvédelmi rakétát is akart vásárolni Ukrajnában – olvasható a cikkben.

Hozzátették: úgy hírlik, a terroristáknak egy Donbászban harcoló katona darabonként ötezer dollárért adott volna el vállról indítható Stinger rakétákat.

A csoport a bécsi Pride-felvonulás megtámadását is tervezte.

Ismert, az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a Kasszám Szulejmáni sírjánál elkövetett terrortámadásért, amelyet az elhunyt parancsnok halálának negyedik évfordulóján tartott megemlékezésen hajtottak végre, és amely csaknem száz halálos áldozatot követelt.

Elolvasom a cikket