Patriotok nélkül maradhatnak az ukránok

A Fehér Ház és a Pentagon tisztviselői arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Államok hamarosan képtelen lesz ellátni az ukrán Patriot-állomásokat elfogó rakétákkal, amelyek darabonként 2-4 millió dollárba kerülhetnek.

Pedig egy, a lapnak nyilatkozó ukrán katona szerint ezekre óriási szükség lenne. Volodimir példaként felidézte, hogy december 11-én hajnali 4 órakor a radar rendellenességet észlelt, aztán később kiderült, hogy egy Kijev felé repülő orosz ballisztikus rakétáról van szó.

Miközben emberek milliói aludtak otthonukban, és nem volt idő riadót fújni, az ukrán erők több amerikai Patriot rakétát lőttek ki, és megvédték a város.

Volodimir úgy fogalmazott: „Tekintettel arra, hogy a ballisztikus rakéták okozzák a legtöbb áldozatot, úgy gondolom, hogy a háború során megmentett életek száma több ezerre tehető”.

– Külföldi partnereinknek köszönhetően sikerült pajzsot húzni az országunk fölé, de ha a külföldi partnereink hátat fordítanak nekünk, akkor visszatérünk a háború kezdetéhez, amikor az emberek egyszerűen nem jöttek ki az óvóhelyeikről, az oroszok pedig megpróbálták rommá változtatni városainkat – fogalmazott.

Elolvasom a cikket