Károly király őt szeretné kitenni a királyi családból, de nincs rá feljogosítva

Ugyan Meghan Markle és Harry herceg önként távoztak a királyi családból, de ha Károly királyon múlna, más erőszakkal menne.

Károly király tehetetlen

Károly királyra újból nyomás nehezedik, hogy fellépjen testvére, András herceg ellen, miután megjelentek a Jeffrey Epsteinnel való barátságával kapcsolatos újabb bírósági beadványok .

York hercege 2019-ben lemondott vezető királyi munkaköréből, 2022 januárjában pedig megfosztották HRH címétől, katonai címeitől és királyi pozícióitól.

András herceg védve van

Sokan azonban úgy gondolják, hogy a királynak tovább kellene mennie, és meg kell fosztania Andrást a York hercege címtől, és el kellene távolítania az utódlási rangsorból.

Ám nem valószínű, hogy ilyen lépésre valaha is sor kerül, mivel ez a döntés nem tartozik Károly király hatáskörébe, mivel András herceget a bíróság nem találta bűnösnek semmilyen bűncselekményben.

Már készítik a törvényt

Károly király tehát tehetetlen, hogy megvonja András herceg fennmaradó királyi címeit, mivel ehhez a parlament jóváhagyása szükséges.

Ám a törvényhozóknak sem lenne könnyű ezt megtenniük, mivel jelenleg nincs olyan mechanizmus, amely erre lehetőséget adna.

2022-ben Rachael Maskell, a York Central Labour parlamenti képviselője törvényjavaslatot terjesztett elő, amely lehetővé teszi a város számára, hogy András hercegtől elvegyék a címeket.

Az erről szóló törvényjavaslat, amelyet 2022 júniusában terjesztettek a parlament elé, lehetővé tenné az uralkodó vagy a parlamenti bizottság számára a címek eltávolítását. De ez még mindig az első, olvasati szakaszban van, és még több szakaszon kell keresztülmennie, mielőtt hatályba lép.

Elolvasom a cikket