Mégis életben lehet Valerij Geraszimov?

Pénteken ugyanis arról írt az ukrán sajtó, hogy az egy nappal korábbi krími támadások során magas rangú orosz vezetőket likvidáltak egy parancsnoki létesítmény ellen indított művelet során. Noha a közösségi oldalakon már Geraszimov haláláról írnak, a hírt egyelőre Kijev, de még Moszkva sem erősítette meg

A műveletről Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés (GUR) vezetője számolt be a nemzeti tévéadó adásában, ám arról is beszélt, egy feltehetőleg fontos személyt azonnal evakuáltak Moszkvába a támadás helyszínéről.

Azt azonban nem jelentette ki, hogy az orosz vezérkari főnököt megölték volna, mondván, nincs bizonyítéka az állításokra vonatkozóan.

Objektum doboz

Orosz Telegram-csatornákon ráadásul arról írtak, Geraszimov az ukrán támadás során nem volt Szevasztopolban. Az ukrán 24-es csatorna műsorában azonban Szergej Zsirnov volt szovjet hírszerző tiszt elmondta, hogy hivatalos bizonyíték hiányában csak információs hadviselésnek lehet tekinteni a híreket.

Geraszimovot 2012 novemberében nevezték ki vezérkari főnökké, tavaly januárban az Ukrajnában harcoló orosz egyesített haderőcsoport élére került.

Elolvasom a cikket