Sokan vitatták a létezését, de négyezer év után felfedezték a tudósok

4000 éves palota romjaira leltek a tudósok Közép-Kínában, amely egy ősi civilizáció, a Hszia-dinasztia nyomait tárhatja fel, akiknek a létezése a mai napig vitatott kérdés volt – írta meg a hirado.hu.

A közép-kínai Honan tartományban a közelmúltban megkezdett régészeti feltárások során egy 4000 éves palotát és egy mellé épített gabonatároló maradványait találták, amelyek az ősi Hszia-dinasztia történetének valódi megismerését segíthetik.

A Zhen Shui folyó keleti partján fekvő, fallal körülvett ősi városban a régészek az építészeti nagyság bizonyítékait tárták fel – egy 60 méterszer 30 méteres, döngölt földből épült alapszerkezetet, amely feltehetően a város ősi palotaépületének egyik sarokköve volt.

Az 1800 négyzetméteren elterülő építmény magasan áll a központban, teraszok és egy központi udvar által határolva, és egy letűnt korszakot tár az emberek elé.

Emellett az építménymaradvány mellett található a Hszia-dinasztia idejéből származó, pajtákra emlékeztető, kör alakú gabonatároló épület maradványai is.

Elolvasom a cikket