Brutális havazás és –15 fok vár ránk a héten

Az Időkép részletes előrejelzése szerint hétfőn több tájegységünkön előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak, s majd csak késő délután észak-északkelet felől kezd el majd csökkenni a felhőzet. Ezen felül pedig sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél, helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. A reggel is igen fagyos lesz, néhol akár a –10 fokot is megközelítheti a legalacsonyabb hőmérséklet, majd napközben is csak –6 és +2 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Ehhez képest kedden az ország nagyobb részén sok napsütésre van kilátás, de nyugaton, délnyugaton és délen lehetnek még felhősebb tájak. Reggel néhol délen még szintén szállingózhat a hó, de napközben csapadék már sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra helyenként –10 fok köré hűlhet a levegő, majd délután –4 és +2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

A hét közepén, szerdán ugyanakkor már szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, majd csütörtökön is sokat fog sütni a nap az ország nagy részén, ám délután északkelet felől felhők érkezhetnek, viszont csapadék ezekből nem várható. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali órákban helyenként erős fagyra továbbra is számítani kell. Szerdán –1 és +3, csütörtökön 0 és 5 fok közötti maximumokra van kilátás.

Az előrejelzések szerint tehát az utóbbi napokhoz képest jelentős lehűlés várható, néhol pedig a hótakaró is megmaradhat majd az országban. A télikabátokat, sapkákat, kesztyűket pedig érdemes lesz kéznél tartani, ilyen mínuszok ugyanis nemigen voltak még az idei tél során.

Elolvasom a cikket