Megdöbbentő titok derült ki a McDonald’s-ról

A McDonald’sban talán már sokan észrevették, hogy a gyorsétteremlánc Coca-Colája nem pontosan olyan ízű, mint a dobozból származó kóla. A szénsavas buborékok másként pezsegnek, kevésbé erősek és intenzívek. A Meki kólája egyáltalán nem nevezhető rossznak, de másfajta ízélményt biztosít – írja az Origo.

Akik a klasszikus, hagyományos kólát választják, elvárják, hogy az mindenhol ugyanolyan ízű legyen.

A Coca-Cola hivatalos formulájával ellentétben, amely szigorúan titkos, a gyorsétteremlánc meglehetősen nyíltan beszél arról, hogy az általa árusított ikonikus üdítőital változata miért különbözik a helyi szupermarketben vagy sarki boltban vásárolt kólától.

A McDonald’s közleményt is kiadott, hogy megválaszolja a kérdést: miért más az íze a McDonald’s Coke-nak?

Eszerint az összetevőket külön szállítják, és egyedi módon keverik össze a helyszínen, ezért lehet más íze a gyorsétteremben, ellentétben a boltok polcain található italokkal.

„Sok oka van annak, hogy a Coca-Colának más az íze a McDonald’sban. A vizet és a Coca-Cola szirupot előre lehűtjük, mielőtt az italadagolóba tennénk és a szirup arányát úgy állítjuk be, hogy a jég elolvadjon” – írták a Promotions.hu által idézett közleményben.

Továbbá a kólába kerülő vizet megszűrik, és az italt folyamatosan hűtik, így az mindig frissítő hatású.

Elolvasom a cikket