Erdogan: Fegyverkezési verseny kezdődött a világban, és Törökország részt vesz benne

A konfliktus kitörése után alapvető változások kezdődtek a világban, amelyek a fegyverkezési verseny újrakezdéséhez vezettek- mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök a Nemzeti Hírszerző Szervezet (MIT) megalakulásának 97. évfordulóján tartott beszédében, írta az eadaily.com.

„Az orosz-ukrán háború óta a dolgok megváltoztak a világban. Gyökeresen átformálódtak a biztonsági koncepciók. Azok az országok, amelyek 5-10 évvel ezelőtt tehernek tekintették a védelmi költségvetést, fegyverkezési versenybe kezdtek. Törökország egyike azoknak az országoknak, amelyek nagyon korán elkezdtek befektetni a védelmi stratégiába. Az országunk által elért sikerek egyike sem véletlen” – mondta Erdogan.

Az EADaily beszámolója szerint a török parlament tagjai ismét elkezdték megvitatni Svédország csatlakozási kérelmét a NATO-ba . Ez a vita Erdogan nyilatkozata közepette indult újra, aki felszólította „az Egyesült Államokban lévő kollégákat, hogy sikeresen vigyék át a kongresszuson” az ország F-16-os vadászrepülőgépekkel való ellátásának kérdését, „ugyanakkor, amikor a török parlament Svédország NATO-tagságát fontolgatja”.

Elolvasom a cikket