Komoly problémát okozhat a magyarok egyik kedvenc itala

A magyarok által is gyakran fogyasztott krémlikőr ugyanis bonyodalmakat okozhat, ha nem fogy el bontás után az asztalnál. A tejszínt is tartalmazó italok csak néhány hónapig állnak el felbontás után, ezért gyakran a tulajdonosaik a lefolyóba öntik, ha megmaradt egy bontott üveggel. A palack tartalmát azonban nehogy a lefolyóba öntsétek, ugyanis tönkre teheti az egész rendszert!

A Metro magazin szakértői árulták el, hogy a Baileys pusztítást okozhat a mosogató alatti csövekben.

A tejszínes likőritalok, mint például a népszerű karácsonyi kedvenc a Baileys problémát okozhat a vízvezetékekben. Bár finom, nem áll el sokáig, és gyakran a mosogatóban végzi. Ezt az italfajtát azonban nem szabad ily módon ártalmatlanítani. A krémlikőrök ugyanis magas zsírtartalmúak. A mosogató csöveihez képes hozzáragadni és ezzel dugulást okozni. A csatornákban megtalálható „fatberg” („zsírhegy”, masszává áll össze a csőben) is ennek köszönhető – árulta el a lap szakértője, aki kitért arra is, hogy a Baileys ugyanolyan kategóriába esik mint a főzőolaj, amit szintén nem szabad a lefolyóba önteni.

Nem kell megijedni attól még, ha valakinek első este nem fogyott el a krémlikőr az asztaláról, ugyanis néhány hónapig biztosan el áll a bontott üvegű Baileys is, úgyhogy szépen lassan is el lehet kortyolgatni, addig mire ki kellene dobni – tette hozzá a lap.

Elolvasom a cikket