Luxuséttermet nyit az ismert divatmárka

A gasztronómiához mindig is hozzátartoztak az illatok. Tudják ezt a Diornál, az ismert parfümgyártónál is, akik sikeres kávézó- és étteremláncot is működtetnek a világ különböző pontjain.

Japánban is megvetették a lábukat. Először a Café Dior by Sophie Pic nyitott meg, nevében hordozva a minőséget. Anne-Sophie Pic tíz Michelin-csillagos sztárséf, aki nem csak azzal írta be magát a történelembe, hogy az egyik legsikeresebb nő a gasztronómia világában, hanem azzal is, hogy miután az apja által ráhagyott étterem elveszítette három Michelin-csillagát, ő képes volt visszaszerezni.

A Café Diorban a séf Christian Dior divattervező archívumából ihletett péksüteményeket és desszerteket készített, azokon a márkára jellemző ikonikus jegyekkel, motívumokkal. A sikert követően azonban másfajta folytatás jön: egy kávézó után nyit a rendes étterem, a Monsieur Dior.

A Diort birtokló LVHM-cégcsoport közleménye szerint a 2025-ben nyitó étterem „kivételes élményt ígér, egyesítve Anne-Sophie Pic kiváló kulináris tehetségét az ikonikus francia maison időtlen eleganciájával.” Monsieur Dior éttermek egyébként találhatóak az Egyesült Államokban, Ázsia más pontjain és természetesen Párizsban is.

Elolvasom a cikket