Szuperlátást ad egy új high-tech szemüveg + VIDEÓ

A lencsekészítés japán szakértője, a Hoya alá tartozó Vixion állt elő az idei elektronikai világszemle, a CES egyik legérdekesebb kütyüjével Las Vegasban. Olyan szemüveget, vagy pontosabban viselhető okoseszközt dobnak piacra, ami szemünk helyett végzi el a fókuszállás fáradtságos munkáját, így egyszerre javítja a közel- és távollátási problémákat.

A rendszer lelke egy távolságmérő szenzor, ami valós időben méri az előttünk lévő tárgy távolságát, és ennek megfelelően állítja be a lencsék fókusztávolságát. Így a szemizmok pihenhetnek, a tiszta képalkotást elvégzi a lencse, éles lesz a kép, legyen szó akár igen közeli, 5 centiméterre lévő tárgyakról, akár messzi hegyekről.

A beállítás is egyszerű, az elektronikával együtt 55 grammos futurisztikus készüléket felvéve be kell állítani a lencsék kényelmes pozícióját, megadni a dioptriát szemenként, és már készen áll is a használatra. Egy töltéssel tíz óráig bírja, USB-C porton keresztül tölthető, és még Bluetooth-kapcsolatra is képes, bár ennek funkciója még nem ismert.

Japánban már forgalmazzák, 99 000 jen (237 ezer forint) az ára, de a cég kiemeli, hogy ez nem egészségügyi segédeszköz, és nem ajánlott vezetés vagy testmozgás közben viselni, ami érthető, hiszen a látótér korlátozott a lencséket foglaló keret miatt.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket