Azahriah koncertje miatt áll a bál

Aki mostanáig húzta a jegyvásárlást, annak bizony nincs könnyű dolga. Sokáig kell böngészni az internetet, mire olyan koncertjegyre bukkanunk, amelyeket tökéletesek nekünk. Habár az eladásra létrehozott alkalmazásokra nap mint nap töltenek fel jegyeket, akik egymás mellé akarnak ülni és megfizethető áron jegyhez jutni, azoknak gyorsan kell cselekedniük. Ezenkívül több Facebook-csoport is létrejött annak érdekében, hogy az emberek el tudják adni és megvenni a jegyeket, ám ezeknél érdemes vigyázni.

Több ilyen csoportban megjelentek a csalók, akik percek alatt átverik az embereket.

Épp ezért nagyon rizikós így vásárolni, előre érdemes minden részletet leegyeztetni, és kérni az eladót, hogy mielőtt elutaljuk a pénzt, küldjön bizonyítékot, hogy valóban nála vannak a jegyek. Akinél csak fényképen van meg a jegy, már egyből gyanússá válhat.

Az emberek hitetlenkednek a csoportokban, és sokan el is keseredtek, hogy így nem fognak tudni elmenni Azahriah koncertjére. A csalások alkalmával több dolgot is bevetnek, a csalók más okmányait is képesek használni, csak azért, hogy pénzt szerezhessenek. Kérdés azonban, hogy lehet-e ezért a rendőrséghez fordulni?

„Sziasztok, legyetek körültekintőek, csalók vannak a csoportban, valószínűleg fake accounttal. Használjatok abszolút biztos és megbízható felületeket, pl. Ticketswap, ha az az. Én még nem használtam. Sok sikert!” – olvasható az egyik Facebook-csoportban.

„Más okmányait használják! Néhány profil más személyes iratait használva (az érintett személy tudta nélkül) próbálja kicsalni a pénzt! Nagyon óvatosan!” – figyelmeztette az embereket egy másik csoporttag.

„Én belefutottam egy csalóba, a pénzt is elutaltam neki, aztán jegy persze sehol, és válaszolni sem válaszol azóta! Nem tudom, a saját nevén van-e fent. Nagyon óvatosnak kell lenni!” – írta elkeseredve egy vásárló.

Elolvasom a cikket