Csercseszov kíméletlenül odaszúrt a Ferencvárosnak

Az orosz szakember 2021 decemberében került a Ferencvároshoz, melyet összesen 74 tétmérkőzésen irányított, ez idő alatt kétszer OTP Bank Ligát, egyszer pedig MOL Magyar Kupát nyert az együttessel. Tavaly júliusban, a Klaksvík elleni BL-selejtezős kudarc után azonban Kubatov Gábor elnök az edzőváltás mellett döntött – a zöld–fehérek kispadjára előbb Máté Csaba került megbízott trénerként, 10 találkozó után viszont a klubnál kinevezték Dejan Sztankovicsot.

A szerbbel egyelőre hullámzó teljesítményt nyújt a Fradi, amely az OTP Bank Ligában a Paks mögött a másodikként fordulhat rá a szezon második felére, a Konferencia-ligában viszont veretlenül zárt, második helyen továbbjutott a csoportjából, s a nyolcaddöntőben az Olympiakosszal csaphat össze.

Sztanyiszlav Csercseszovnak azóta nincs csapata, és úgy tűnik, a ferencvárosi távozásával kapcsolatban maradtak benne tüskék – erre enged legalábbis következtetni a szakember Sport-Expressznek adott nyilatkozata, amit a csakfoci.hu szúrt ki és szemlézett, s amiben némileg odaszúrt az OTP Bank Liga címvédőjének.

„Nem nézek meccseket, de néha megnézem a magyar bajnokság állását. A Ferencváros a második helyen ment a téli szünetre. 2022-ben, velünk még első volt, úgy emlékszem, vagy tízpontos előnnyel a legközelebbi üldöző előtt. Olyan rossz munkát csak nem végeztünk akkor Budapesten… Ugyanakkor az is világos, hogy voltak hibák és vereségek. A Bajnokok Ligája selejtezőjében, a feröeri Klaksvik elleni kiábrándító hazai zakó vezetett a távozásomhoz. De ilyen egy edző sorsa: tegnap még a csúcson vagy, holnap pedig már ki is rúghatnak” – vélekedett Csercseszov.

Elolvasom a cikket