Így kezelhető a hajhullás a szakember szerint

A hajvesztés sokak rémálma, ahhoz pedig, hogy megelőzzük a bekövetkezését, tudatosan kell ápolnunk a hajunkat és a fejbőrünket. Persze a hajhullást olyan dolgok is okozhatják, amelyekre nincs ráhatásunk, de amit tudunk, megtehetünk ellene. Egy bőrgyógyász megosztotta, mi az, amit ő nem tenne meg a fürtjeivel, miután a hajának 50 százalékát elvesztette.

Dr. Neera TikTokon osztotta meg tanácsait, amik közül az egyik hatalmas meglepetést okozott. Az első dolog, amit szerinte ne tegyünk, az az, hogy hagyjuk megszáradni a hajunkat a levegőn. Egy koreai klinikai vizsgálatra támaszkodva azt javasolta, a legalacsonyabb fokozaton, a fejtől 15 centire szárítsuk hajszárítóval – mondta a videóban. A kutatás szerint ugyanis a felesleges víz hatására a hajszálak megduzzadnak, a haj érzékenyebb lesz, és hajlamosabbá válik a törésre.

Azt is ajánlotta, hogy ne viseljünk nagyon szoros frizurát, mivel ha „annyira hátrahúzod a hajad, hogy fáj, az a hajhagymák károsodásának jele lehet”, és akár alopeciát is okozhat, ami a hajszálak kihullását jelenti.

A harmadik dolog, amit soha nem tenne meg, hogy klóros medencében úszik úszósapka nélkül. Mivel a klór fertőtlenít, megfosztja a hajunkat a nedvességtől.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket