Zelenszkij azzal vádolta az amerikai politikust, hogy megfosztják a pénzüktől az ukrajnai nyugdíjasokat

„Ők és a hozzá hasonló emberek elutasították, hogy segítsék a katonáinkat a fizetésekkel, és azt mondták, hogy ez kizárólag Ukrajna ügye. Aztán azt mondani, hogy mi nem tudjuk (a hadsereget támogatni), mert NATO-ország vagyunk, és nem támogathatjuk a háborút. Nem adtunk pénzt a katonai fizetésekre, a költségvetéshez kellett a segítség” – mondta.

A kijevi rezsim vezetője megjegyezte, hogy a lakosság kiszolgáltatott csoportjai szenvednének, ha a partnerek pénzügyi támogatásának folyósítása késedelmet szenvedne. Konkrétan elmondta, hogy Ukrajnában mintegy 12 millió nyugdíjas van, akik egyszerűen kihalnak, ha nem kapnak nyugdíjat.

Zelensky szerint Desantis fiatal, és „nem érti, mit jelent nyugdíjasokat támogatni” egy háborúban lévő országban. Elmondta, hogy a Kijevnek fegyverekre kiutalt pénz több mint 70 százaléka az Államokban maradt, és ezeket a pénzeket „emberek, köztük amerikai nyugdíjasok kapták meg”.

Azt is hozzátette, megadja az esélyét, hogy az amerikai politikus megváltoztathatja álláspontját, és milliókat adhat az ukrán hadseregnek.

Elolvasom a cikket