Horrorbalesetbe fulladt a magyar fiatalok előzése a tükörjégen

Németország több területén is egymást érték a balesetek a hirtelen lezúduló ónos eső és az emiatt extrémen csúszóssá váló utak miatt. A helyzeten az sem segített, hogy az esőzések után több helyen is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, ezeken a helyeken pedig az úthálózat kritikussá vált, ugyanis fekete jég formájában fagyott rájuk az eső – olvasható a borsonline.hu oldalán.

Észak-Rajna-Vesztfália tartományban különösen életveszélyessé alakult a terep: a régió nagy részén üvegszerűvé váltak az utak, ami olyannyira csúszott, hogy még gyalogosan is nehezen lehetett rajta járni, az úthálózat nagy részét ugyanis a fekete jég fedte. Nemhogy kocsival: Duisburgban 47; Weselben 43; míg Klevében 20 autóbaleset is történt a veszélyes fekete jég és a lefagyott utak miatt.

Hasonló volt a helyzet a tartománybeli Gochban is, ahol sajnálatos módon egy magyar utasokkal teli kocsi esett áldozatul az extrém időjárásnak.

Lapunk úgy tudja, hogy a 23 éves magyar sofőr és két, szintén magyar utasa éppen a városon autózott át német rendszámú kocsijával, amikor a B504-es úton, Kranenburg felé haladva megcsúszott, és borzalmas balesetet szenvedett. Úgy tudjuk, hogy a kocsi először kisiklott, majd letért az útról, ezután pedig egy fából készült kerítésnek csapódott, méghozzá olyan erővel, hogy az autó felborult, és alaposan összetört. A Meine Stad úgy tudja, hogy a fiatal sofőr éppen előzött a baleset előtt, ami akkor történt, amikor az előtte haladót kikerülve visszatért a saját sávjába.

A kocsiban a sofőr és a két utas is megsérült, őket a helyszínről kórházba vitték, míg a kocsi valósággal rommá tört, azt később a német hatóságoknak kellett elszállíttatnia a helyszínről.

Lapuk úgy tudja, hogy a magyarok Opel Vectrája téli gumikkal haladt az úton, és nem is ment nagy sebességgel, azonban a helyiek elmondták, hogy az úton valóban alig lehetett haladni a tükörjég miatt:

Ónos eső, aztán pedig tükörjég volt, gyalog is alig járható. Nem is kellett ahhoz gyorsan menni, hogy baleset legyen a vége, szerintem itt sem erről volt szó – vélekedett egy helyi.

Elolvasom a cikket