Veszélyben a frontérzékenyek: pokoli napok jönnek

Szó szerint nem kis fejfájást okozhat majd az embereknek, hogy ugyan mérsékelten, de emelkedni fog a hőmérséklet, ráadásul egyes tájainkon ezzel egy időben erős szél és eső is érkezik. A frontérzékenyeknek érdemes lesz felkészülniük az időjárás-változásra. Mutatjuk, milyen időre számíthat az elkövetkező napokban!

Fokozatosan emelkedik a hőmérséklet

Szombaton délnyugat felé napos, máshol inkább rétegfelhős lesz az égbolt, és kisebb hószállingózás előfordulhat. Megélénkül a délnyugatira forduló szél. Jó hír, hogy míg reggel -3 Celsius fok volt a jellemző, délutánra +3 fokra kell számítani.

A nappali hőmérséklet az elkövetkező napokban, így a jövő héten is folyamatosan emelkedni fog. Noha nem olyan nagy mértékben, de a melegedés már elkezdődik vasárnap, amikor változóan felhős, nyugodt téli idő köszönt ránk. Komoly csapadékra nem kell számítani. A délutáni hőmérséklet +4 fok körül alakul, de élénk lesz a nyugati szél. Öltözzön rétegesen!

Így indul a jövő hét

Január harmadik hetének első két napján változóan felhős lesz az ég, délen viszont lesznek borult tájak. Utóbbi helyeken kisebb eső, havas eső is kialakulhat. Folytatódik a mostani hétvége melegedési tendenciája: a hőmérséklet délutánonként 0 és +6 fok között alakul.
Szerdán szintén melegebb időre számíthatunk. Élénk lesz ugyan a délkeleti szél, +4 és +5 fok körül fog alakulni a hőmérséklet. Rossz hír viszont, hogy a melegedéssel napközben a borús idő, estével pedig az eső is beköszönt, fokozatosan növekedő felhőzet lesz valószínű egyes tájakon – derült ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.

Fokozatosan emelkedik a jövőhéten a hőmérséklet / Forrás: Köpönyeg.hu

Fokozatosan emelkedik a jövőhéten a hőmérséklet / Forrás: Köpönyeg.hu

Fejfájás, magas vérnyomás

Noha komoly fronthatásra nem kell számítani, az időjárás-változásokra különösen érzékenyek mégis megszenvedik a melegedést. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a melegfronti hatás egyeseknek fejfájást, teljesítőképesség-csökkenést és vérnyomásváltozást is okozhat. Sőt, akár ingerlékenységet is kiválthat a fronthatás belőlünk.

Elolvasom a cikket