Földrengés süllyeszthette el a kontinenst, amely azóta is az óceán fenekén fekszik

Annak ellenére, hogy a tudomány folyamatosan fejlődik, csak bizonyos mértékben tudunk visszatekinteni a múltba. Ez azt jelenti, hogy az ősi történelem sok részlete örökre rejtély maradhat, és valószínűleg soha nem leszünk képesek igazán megfejteni a legendák és mítoszok helyét. Egy példa erre a Lemúria, vagyis Mu néven is ismert, rég elveszett kontinens – írta a Promotions.hu.

Ez a hatalmas földterület mintegy 50–12 ezer évvel ezelőtt létezett a Csendes-óceánban, Hawaiitól a Húsvét-szigeten át egészen Mikronéziáig. Állítólag egy fejlett civilizáció, a naacalok otthona volt, akik városokat építettek, és kolóniákat alapítottak a kontinens határain túl is. Az állítások szerint Mu virágkorában mintegy 64 millió embernek adott otthont. Azonban nincsenek valódi bizonyítékok ennek a civilizációnak a létezésére.

Az Mu földje fogalom először Augustus Le Plongeon, brit–amerikai utazási író által jelent meg az 1800-as évek végén. Ő azt állította, hogy több ősi civilizáció, köztük Egyiptom és a közép-amerikaiak is Mu menekültjei voltak. James Churchward, egy másik író, továbbfejlesztette Le Plongeon elképzeléseit, és azt állította, hogy Mu a Csendes-óceánban található. Churchward szerint Mu egy földrengés és vulkánkitöréssorozat miatt teljesen eltűnt, és az óceán borította be.

Azóta sem találtak bizonyítékot az elveszett kontinensre az óceán fenekén, de a Nan Madol romjai, egy mikronéziai komplexum az egyik lehetséges maradvány lehet. Bár nincsenek konkrét bizonyítékok, ezek a hipotézisek arra utalnak, hogy az óceán fenekén talán több van, mint ami látszik.

Elolvasom a cikket