Politico: jövő héten érkezhet az amerikai kormány finanszírozásának meghosszabbítása

Elmondásuk szerint a képviselőház és a kongresszus szenátusának vezetői megállapodtak a finanszírozás meghosszabbítását célzó kezdeményezéstervezetéről, annak ellenére, hogy az alsóház elnöke, Mike Johnson korábban elutasította a javaslatot.

A törvényhozóknak január 19-ig van idejük, amikor ugyanis lejár a törvényjavaslat, amely többek között a mezőgazdasággal, az energiával, a katonai építkezéssel, a közlekedéssel és a lakásépítéssel foglalkozó egyes kormányzati programok és ügynökségek munkájának további finanszírozására is vonatkozik.

Ha az amerikai törvényhozás addig nem fogad el egy új dokumentumot, akkor ezek a minisztériumok és ügynökségek pénzhiány miatt kénytelenek lesznek felfüggeszteni a munkát. A többi minisztérium és program munkájának finanszírozását február 2-ig meghosszabbították.

A Politico szerint a kongresszusi vezetők megegyeztek egy olyan kezdeményezésben, amely március 1-jéig, más ügyekben pedig március 8-ig hosszabbítja meg a pénzosztást egyes kormányzati ügynökségek számára.

2023. november 17-én Joe Biden amerikai elnök aláírta a kongresszus mindkét háza által jóváhagyott törvényjavaslatot, amely ideiglenesen finanszírozza a szövetségi kormány munkáját az Izraelnek és Ukrajnának nyújtott támogatás nélkül. A Politico nem pontosította, hogy az új kezdeményezés támogatná-e ezeket az országokat.

Elolvasom a cikket