Harry herceg és Meghan ezért okoztak nagy botrányt a kislányuk nevével

Megdöbbent a királyi család Harry herceg és Meghan névválasztásán.

Harry herceg és Meghan második gyermeke, Lilibet 2021-ben született meg. A kislány nevét nem sokkal a szülés után jelentette be a hercegi pár, és már akkor sokan megdöbbentek rajta. A Lilibet ugyanis II. Erzsébet királynő gyerekkori beceneve volt. A források szerint gyerekként az uralkodó nem tudta kimondani a nevét, ezért kezdték el használni ezt a becenevet. Az információk szerint csak a szülei, Margit hercegnő és Fülöp herceg szólították így, illetve pár gyerekkori barát.

A bejelentés után a hercegi pár szóvivője azt állította, hogy Harry és Meghan engedélyt kértek a királynőtől, aki támogatta az ötletet, ezért használták a nevét. Robert Hardman, a Charles III: New King, New Court című könyv szerzője azonban azt állítja, hogy a dolgok nem zajlattok ilyen békésen. A királyi szerző forrásai szerint Erzsébet királynő ezen a közleményen nagyon felidegesítette magát, és annak sem örült, hogy Harry és Meghan a becenevét használják.

Olyan dühös volt, mint amilyennek sosem láttam – magyarázta a palota egyik dolgozója. A szerző szerint Erzsébet királynőt az is feldühítette, hogy valótlanságot állított Harry herceg és Meghan szóvivője. Emellett az ügyvédjeik jogi lépesekkel fenyegettek minden olyan médiumot, amelyik mást mer állítani a névadással kapcsolatban.

Robert Hardman legújabb kijelentéseire még nem reagált a hercegi pár szóvivője. Hardman kitart amellett a könyvében, hogy a királyi család nem támogatta Harry és Meghan névválasztását.

Elolvasom a cikket