Kirúgták az Antalyasport izraeli labdarúgóját

A szeptemberben az Antalyasporhoz szerződött Sagiv Jehezkel a 68. percben az egyenlítést ünnepelte a Trabzonspor elleni török ​​szuperliga-mérkőzésen, amikor feltartotta a kezén lévő kötést, amelyen egy Dávid-csillag mellett 100 nap 7/10 felirat volt látható.

Ezzel a labdarúgó arra utalt, hogy éppen vasárnap volt 100 napja annak, hogy a Hamász október hetediként halálos támadásokat intézett Izrael ellen, mintegy 1200 ember, főként civilek életét vesztette. Körülbelül 240 embert vittek túszként Gázába, közülük 132-t még mindig fogva tartanak.

A BBC beszámolója szerint a meccs után az Antalyaspor közleményt adott ki, amely szerint Jehezkel „hazánk nemzeti értékei ellen cselekedett”, ezért ki fogják zárni a keretből. A Török Labdarúgó-szövetség „elfogadhatatlannak” minősítette Jehezkel cselekedetét, és megfelelőnek nevezte az Antalyaspor döntését, hogy kizárja őt a keretből.

Jehezkel letartóztatták, majd a hétfői tárgyalásig szabadlábra helyezték, ellene nyilvánosan gyűlöletre és ellenségeskedésre szított cselekedett miatt nyomoznak.

„Nem vagyok háborúpárti… Vannak izraeli katonák fogságba Gázában. Én abban hiszek, hogy ennek a száznapos időszaknak most véget kell érnie. Azt akarom, hogy a háború véget érjen” – nyilatkozta a labdarúgó.

Izraeli tisztviselők bírálták Törökország Jehezkellel szembeni fellépését. Yadav Gallant védelmi miniszter kijelentette, hogy Izrael támogatta Törökországot a tavalyi földrengés után, és azzal vádolta, hogy most a Hamász végrehajtó ágaként szolgál.

Elolvasom a cikket