Kurszk térségében hiúsított meg ukrán terrortámadást az orosz hadsereg

A minisztérium hétfőn kora hajnalban kiadott közleményében azt írta, hogy az orosz légvédelmi rendszerek az éjszaka folyamán megsemmisítettek három Tocska-U taktikai lövedéket, amelyek az ország meg nem nevezett létesítményei ellen irányultak. A fegyverek maximális hatótávolsága 120 km, és 500 kg robbanófejet hordoznak.

A régió kormányzója, Roman Sztarovojt megerősítette a csapásokat, és elmondta, hogy az előzetes adatok szerint a rakétákat a Fatezs körzet felett semmisítették meg, Kurszk városától mintegy 40 km-re északra. Az áldozatokról nem érkezett információ.

Több helyi Telegram-csatorna is közzétett videókat, amelyeken távoli robbanások sorozata hallható. Egy másik felvételen egy fényes villanás látható az éjszakai égbolton, amely néhány pillanat múlva elhalványul. A Shot nevű Telegram-csatorna szemtanúkra hivatkozva azt mondta, hogy néhány gránátszilánk egy kurszki iskola közelében esett le.

Az orosz határ menti régiókat az elmúlt hónapokban rendszeresen célba vették ukrán tüzérségi, rakéta- és dróntámadások, amelyek számos áldozatot követeltek és kárt okoztak az infrastruktúrában. Belgorod városa különösen súlyos bombázásoknak volt kitéve a múlt hónap végén, amikor egy ukrán támadásban 25 ember, köztük több gyermek meghalt, és több mint százan megsebesültek. Moszkva megtorlásul ukrán katonai létesítményeket és döntéshozatali központokat vett célba.

Elolvasom a cikket