Lesz-e trónfosztás hétfő este Londonban?

A FIFA rangsorok válogatott játékosok és csapatkapitányok, újságírók és szurkolók szavazatai alapján – mindegyik voksoló csoport 25 százalékos arányban – alakultak ki. A FIFA díjai abban különbözik az Aranylabdától, hogy általában egy naptári év teljesítményét veszik figyelembe, míg a a France Football szavazásán egy szezonban nyújtott teljesítményt.

A tavalyi FIFA-győztes és a jelenlegi Aranylabdás Messi a Manchester City támadójával, Haalanddal és a Paris St-Germain korábbi csapattársával, Mbappével mérkőzik az elsőségért. A tavalyi katari világbajnokságot után Messi kilenc gólt szerzett a PSG-ben, amellyel megnyerte a francia bajnokságot, és 10 gólt hét meccsen új klubjában, az Inter Miamiban. amellyel megnyerte a Ligakupát az Egyesült Államokban.

Haaland kulcsfontosságú tagja volt a Manchester City csapatának, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et és az FA-kupát is. A 23 éves norvég csatár az előző szezonban 36 gólt szerzett az angol bajnokságban, a 2022–2023-as szezonban összesen klubrekordot jelentő 52 gólt szerzett – ebből 28 gólt a világbajnokság után. A francia Mbappe Messihez hasonlóan megnyerte a bajnokságot a PSG-vel.

A Puskás-díj jelöltjei Julio Enciso, Guilherme Madruga és Nuno Santos. A 19 éves Brighton támadója, Enciso még májusban a Premier League-ben a Manchester City ellen a felső sarokba bombázott. Ez a gól nyerte el a BBC szezon gólja díját.

A Botafogo 23 éves középpályása, Madruga a tizenhatoson kívülről lőtt ollózva lenyűgöző gólt egy brazil másodosztályú meccsen júniusban, a Novorizontino ellen.

A Sporting Lisszabon szélsője, Santos (28) fantasztikusan trükkös mozdulattal szerzett gólt a Boavista elleni márciusi portugál bajnokin.

A férfi csapatok edzői közül a legtöbb szavazatot Pep Guardiola, a Manchester City, Simone Inzaghi, az Inter Milan és Luciano Spalletti, a Napoli korábbi szakvezetője kapta. Egyértelműen Guardiola az esélyes, mert csapta a Manchester City három rangos trófeát is nyert.

Elolvasom a cikket