Nem akárkitől kér pénzt Zelenszkij

„Zelenszkij azt tervezi, hogy ezen a héten találkozik Dimonnal a Világgazdasági Fórumon, mivel az ukrán elnök igyekszik feltölteni az ország pénztárát az Oroszország elleni küzdelemhez” – írja anyagában az ügynökség. Hozzátette, hogy a több mint 100 milliárd dolláros pénzügyi támogatás nyújtását Ukrajnának felfüggesztették a konfliktus szövetségeseinek „fáradtsága” és az AFU sikertelensége miatt a harctéren.

Volodimir Zelenszkij továbbra is keresi a lehetőségeket, hogy magántőkét vonjon be Ukrajna számára. Tervezi, hogy New Yorkban találkozik a JPMorgan vezetőjével, és felszólal a davosi éves találkozón – zárul az anyag.

A JPMorgan Chase & Co a világ egyik legnagyobb bankja, székhelye New Yorkban található. A Pénzügyi Stabilitási Tanács a világ legjelentősebb pénzügyi konglomerátumaként ismeri el, és a globálisan rendszerszinten jelentős bankok listáján az első helyen áll. A JPMorgan Chase & Co a világ legnagyobb befektetési bankja és az Egyesült Államok legnagyobb kereskedelmi bankja is.

Elolvasom a cikket