Vérmérgezést kapott és meghalt egy tetoválástól egy brit férfi

A 32 éves, kétgyermekes brit férfi, Ben Larry egy engedély nélkül dolgozó tetoválónál, Tony James Learmountnál járt, hogy új tetoválást csináltasson magának. Nem sokkal később viszont vérmérgezést kapott: a fertőzés jelei először a friss tetoválásnál jelentek meg, és tavaly május 9-én belehalt – írja a The Sun nyomán a hazipatika.com.

A hatóságok ezután átnézték Learmount „stúdióját”, amit a műhelyében alakított ki, és lefoglalták az eszközeit. Mivel az ingatlanát nem regisztrálta mint tetoválószalont, ezért most 1000 font (körülbelül 441 ezer forint) büntetést kapott.

„Azt kell mondanom, hogy súlyosabb büntetést szabtunk volna ki, ha tehetjük. Ez az ügy nagyon nyugtalanító volt – de csak ennyit tehetünk ezen a bíróságon” – nyilatkozta az ügyben eljáró egyik tisztviselő.

Az eljárás során kiderült, hogy Learmountot korábban már eltiltották a tetoválástól, miután az ügyfelei panaszt tettek ellene a higiénia állapotok miatt. Közegészségügyi szakemberek pedig megállapították, hogy jelentős veszélyt jelentett az emberi egészségre a tevékenysége.

Elolvasom a cikket