Vízilabda Eb-bronzmeccs előtt: Varga Zsolt szerint kétarcú az olasz csapat

MH/MTI
2024. január 15. hétfő. 21:57

„A montenegróiak ellen szétúszták az ellenfelet az olaszok, talán hat gólt szereztek lefordulásból, ugyanakkor a vasárnapi elődöntőben mindössze négyszer voltak eredményesek” – mondta az MTI érdeklődésére a riválisról a magyar szakvezető, aki azt is hangsúlyozta: nem szabad a csoportkörben aratott ötgólos győzelemből kiindulni, mert akkor két klasszisát, Francesco Di Fulviót és Edoardo Di Sommát pihentette az olasz együttes. – „Ettől a két játékostól más lesz az olaszok játéka. Ennek ellenére az első találkozó sikere minket dicsért, hogy vagányan beleálltunk a meccsbe. Ezúttal is a lefordulásokat kell megakadályozni, ami most nehezebb lesz”.

A játékosként olimpiai bajnok Varga Zsolt arról is beszélt a hétfő esti edzés után, hogy ez az éremcsata mekkora fejlődési lehetőséget jelent ennek a magyar válogatottnak, amely javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a horvátországi kontinensviadalon.

„Nálunk más volt az erőbeosztás. Amíg más válogatottak a csoportkörben valamelyest tartalékolhattak, addig mi ezt most nem engedhettük meg magunknak, így az elejétől nagyon sok energiát égettünk el. Talán ez a fizikai fáradtság is benne van a csapatot sújtó betegséghullámban, amit sajnálok, mert kíváncsi lettem volna, hogy enélkül mire vagyunk képesek, mondjuk, a címvédő és házigazda horvátok ellen elvesztett elődöntő hajrájában” – fogalmazott az 51 éves szakember, aki kiemelte: a magyar csapatot nagyon jó mentalitású játékosok alkotják, akik nagy alázattal és szívvel álltak bele a munkába, ezért öröm volt velük dolgozni.

Elolvasom a cikket